lördag 4 oktober 2008

Två miljoner per år till Jan Hägglund!

Tittar man på listan över vilka tidningar som beviljas så kallat "driftsstöd" under 2008 ser man att numera VK-ägda Västerbottens Folkblad får 15 328 000 kronor. Ser man lite högra upp på listan ser man att tidskriften Offensiv, rättvisepartiet socialisternas tidning i år får 2 035 000 kronor av staten.

Enligt wikipedia har tidningen offensiv en upplaga på enbart 3000 exemplar dessutom skall driftsstödet i normalfallet gå till andratidningen på en viss ort så att bevilja VF bidrag tycks vara i enligheten med reglementet.

Men varför beviljas Rättvisepartiet Socialisterna två miljoner kronor per år för att ge ut sin tidning som inte är andratidning någonstans och dessutom inte har lokal profil utan handlar om händelser i hela Sverige? Är det någon som vet?

Svar: Tydligen räcker det med något i stil med "en tidning på 16 sidor i åtminstonde tabloidformat, med 2000 prenumeranter som betalar minst 250 kronor per år och där en viss andel av tidningsinnehållet är egenproducerat skriftligt material och som kommer ut minst en gång i veckan" för att man ska kunna kvittera ut två miljoner kronor i årligt driftsstöd.

Lista över tidningar som beviljas driftsstöd

Inga kommentarer: