lördag 22 november 2008

Levi Bergströms prioriteringar

Westerbotten har tidigare rapporterat (här) att illegala invandrare efter landstingsbeslut har rätt till gratis sjukvård på skattebetalarnas bekostnad. I veckan har landstinget beslutat om nya prioriteringar kring vilken vård som ska skattefinansieras och vad som ska finansieras enskilt.

Så här står att läsa i Västerbottens folkblad:

"Det låter som om landstinget opererat friska tidigare, förklaringen är nu att till exempel omskärelse av friska pojkar kostar 9 500 kronor i fortsättningen. Landstinget kommer att kräva att patienten, eller hans föräldrar, står för kostnaden. Pengarna kan också komma från någon annan part, som ett försäkringsbolag. Levi Bergström och Olle Edblom påpekar att det vid behov också kommer att göras individuella bedömningar. Bland annat för att försöka undvika risken att enbart pengar styr om någon ska ha råd med den här typen av behandlingar."

Menar Levi och Olle att det är viktigt att bidragstagarinvandrare som inte anser att bidragen räcker till att betala för medicinskt omotiverade skönhetsoperationer av deras gossebarn ska få operationen betald via skattsedeln eller är det en orättvis tolkning?

Levi Bergström

1 kommentar:

Westerbotten sa...

Jag har inga synpunkter på omskärelsens vara eller icke vara. Bloggposten handlar om de folkvalda landstingspolitikernas prioriteringar.

Det finne inget biologiskt nedärvt arv som gör spanjorer mer benägna att sticka spetsiga föremål i nötkreatur. På samma sätt finns det inga biologiska skillnader mellan olika folkgrupper som gör en del mer benägna att operera spädbarns underliv. Tror man att det handlar om biologiska skillnader så att all kritik mot denna typ av beteenden därför per definition är rasism måste man ha köpt sin läkarexamen från ett ställe liknande det Sven Otto Littorin köpte sin examen ifrån.