torsdag 4 december 2008

Norrblogg

En av de ledande lokalpolitiska bloggarna från denna del av landet är norrblogg som drivs av fyra socialdemokratiska riksdagsledamöter från Norrbotten.


Hannah Bergstedt, Fredrik Lundh, Maria Stenberg och Karin Åström

Vi kan börja med att notera att ingen av ledamöterna valde att rösta emot Lissabonfördraget.
Fredrik och Hannah och Karin valde att rösta ja till fördraget emedan Maria inte behagade dyka upp vid omröstningen. Av bloggen framgår att Fredrik bara någon dag innan Lissabonfördragsomröstningen demonstrerade på Mynttorget för den svenska modellen men när det kom till omröstning valde han ändå att rösta ja till fördraget.

Fredrik kanske hoppas på en lång och lönande karriär inom sossarna, han och Hannah är trots allt födda så sent som 1977, då kanske det är bäst att protestera lite lagom och sedan rösta som partiledningen vill.

Lissabonfördraget lyser i övrigt med sin frånvaro på bloggen. Två andra frågor som man tycker borde intressera riksdagsledamöter från norrbottten men som det saknas bloggposter om är regionbildningen och Urangruvornas vara eller inte vara.

Om den föreslagna regionbildningen i norr blir verklighet kommer många administrativa tjänster försvinna från norrbotten och flyttas söderut inom myndigheter som länsstyrelsen. Skellefteås tidigare starke man och ex-landshövding i Västerbotten har tidigare talat sig varm för Urangruvor i norrbotten, trots att Urangruvor är kända för att ha starka miljömässigt negativa konsekvenser för de som bor i deras närhet.

Däremot kan man läsa om hur viktigt Fredrik tycker att det är att byta namn på "registrerat partnerskap" och kalla det för "äktenskap" samt att Fredrik uppmanar folk att gå på HBT-konferens. Fredrik tycks mena att diskrimineringen av män som tvunget vill gå omkring i klänning är ett stort samhällsproblem.

I övrigt kan man på bloggen mest läsa gnäll på regeringen utan konstruktiva motförslag, hur ledamöterna åker runt med LO till arbetsplatser och propagerar för den viktigaste fackliga frågan av alla, "vad ni än gör så rösta för helvete på socialdemokraterna", samt allmänt babbel.

1 kommentar:

Anonym sa...

Fredrik finns ju även på "s-info" där han med näbbar och klor försöker att vara Partiet till lags på alla sätt.
Vad Partiet tycker är ALLTID rätt!
Han kommer att gå långt inom Rörelsen..
//E