lördag 30 maj 2009

Fler ensamkommande till Umeå

Från Umeå kommuns hemsida:

"Under årets två första månader har fler än 300 ensamkommande barn och ungdomar sökt asyl i Sverige. Socialnämnden i Umeå vill därför utöka kommunens verksamhet för mottagande av ensamkommande flyktingbarn. Verksamheten finansieras fullt ut av Migrationsverket.

Sedan tidigare har Socialtjänsten en verksamhet - Pangea - med 12 platser för mottagande av ensamkommande flyktingbarn. Efter en förfrågan från Migrationsverket har Umeå Socialnämnd utrett möjligheterna att ta emot fler ensamkommande flyktingbarn i Umeå. Efter att samtliga kommunala verksamheter som arbetar med ensamkommande flyktingbarn ställt sig positiva till ett utökat mottagande förslås nu en fördubbling av mottagandet i Umeå. Från tidigare 12 platser till 22-24 platser.

- Umeå kommun kan göra en stor insats när det gäller ensamkommande flyktingbarn, det är bra att vi kan gå vidare och ta emot fler, säger Britt-Marie Lövgren (FP) vice ordförande Socialnämnden."

Av någon anledning tycks man ha glömt de ensamkommande som är inkvarterade på KFUM i centrala stan, kanske för att det är andra kommuner som får betalt för dem men låter dem bo i Umeå...

Källa


1 kommentar:

Anonym sa...

300 st ensamkommade?
Utmärkt, då kan Sveriges kommuner se fram emot en kommande utgift på 250-280miljoner. Årligen!
Detta enligt kommunförbundets(?) uträkningar.
//WR