torsdag 1 januari 2009

Snyffan, snyffan snyfft.

Lagom till jul presenterar VK en snyfthistoria om Vanessa Bran Escobar.
Som skäl till varför hon skall få asyl i Sverige och inte skickas hem anger Vanessa:

"Jag har inga kompisar där längre och kommer att hamna på gatan om jag skickas tillbaka"

Något svaga asylskäl kan tyckas. I artikeln berättar Vanessa också att hon tror sig kunna konkurrera med svenskarna om jobben och kanske kunna konkurrera ut en svensk från arbetsmarknaden.

Hon har även tränat sin tvååriga dotter att se ledsen ut.

-Hur ser man ut när man är ledsen? Visa fotografen hur man ser ut när man är ledsen så får du godis sen!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vadå svaga asylskäl? Hon kommer att hamna på gatan om hon kommer tillbaka, eftersom det inte finns någon där som kan hjälpa henne.
Tänk dig själv. Du har flytt från ett land, ett liv i misär (om det ordet var för svårt för dig, så är du välkommen att titta upp det i ett lexikon) och hoppas nu på att få hjälp ifrån folk som har det jättebra i ett land där knappt någon behöver svälta eller frysa. Vi har pengar, vi har resurser för att hjälpa. Men nej, du tycker att vi ska skicka hem henne, döma henne och hennes barn till ett liv i fattigdom, svält och whatnot. Seriöst, vad är det med dig?

Anonym sa...

Nyfiken där...vill du att alla som kommer hit som har det dåligt ska få stanna eller? Tror du att det dröjer länge då innan våra pengar & resurser tar slut? Visst kan vi hämta hit en miljon kineser som annars skulle svälta ihjäl men är du villig att vi monterar ner hela det sociala skyddsnätet och att vi alla får det sämre? Vore det då inte lättare för dig att sticka till ex Sudan och uppleva missär där istället för att jobba för att montera ner den svenska välfärden?

Kom inte med något snack om humanism för övrigt. Hur många personer tror du skulle kunnat hjälpas i hennes hemland för de pengarna?

Förstår mig inte på er som hela tiden gnäller på sådant här. Hade ni velat hjälpa folk hade ni fan inte jobbat för att vi skulle ta mot fler "ekonomiska flyktingar" utan för att vi skulle satsa mer på u-lands bidrag. Men ni kanske är så pass "rasistiska" att bara de personer som kommer hit är värda att rädda eller?

Seriöst, vad är det med dig (och dina likasinnade)?

Westerbotten sa...

Ligger inte El Salvador rätt nära ekvatorn? Så värst mycket torde de inte behöva frysa.

Men visst vi kan låta svenska staten betala en årshyra åt henne i El Salvador så får hon lite starthjälp. Vi kan ta pengarna från biståndsbudgeten.