tisdag 31 mars 2009

Gusse nusse Musse Sultani

Mustafa Sultani är, enligt egen uppgift, 16 år och bor på ett hem för ensamkommande i Kalix. Enligt den historia han berättat för migrationsverket kommer han från början från Afghanistan innan han vid tre års ålder flyttade till Iran. De dumma iranierna låter enligt Mustafa inte afghaner jobba, studera eller få identitetshandlingar. Enligt den historia han berättat för migrationsverket har han bott ensam på en skofabrik i Iran mellan 10 och 15/16 års ålder. Tydligen tjänade de väldigt bra på den fabriken för han hade råd att resa till Sverige via Turkiet, Grekland, och Italien. Enligt Dublinreglerna skulle svenska myndigheter kunna skicka tillbaka honom till Grekland om han kan fastslås ha rest via Grekland men så har tydligen inte skett. Norrländska Socialdemokraten skriver:

"Mustafa Sultani har ingen kontakt med sin familj. Varför vill, och kan han inte, berätta. De svenska orden räcker inte riktigt till."

För några veckor sedan fick han permanent uppehållstillstånd i Sverige. Törs via gissa på att han snart, som genom ett under återfår kontakten med sin familj och de kan anhöriginvandra till Sverige.

På frågan om det är något han saknar i Kalix svarar Mustafa:
-En moské.

Artikel i NSD

2 kommentarer:

Anonym sa...

Formulär 1A för "ensamkommande barn"..?
/WR

Anonym sa...

Men vad trevligt att Ni brukar vårt svenska tungomål på ett professionellt sätt.
Jag gillar speciellt Er stavning av personliga pronomen pluralis i första person. "via". Enligt min doktrin, som Ni kanske skulle anse "Enligt den gamla skolan" så stavas ordet "vi".
Ni borde studera betydligt mer om länderna i fråga innan Ni fäller en sådan befängt kommentar.
Tilltalsnamnet Mustafa är ett persiskt diminutiv av det ursprungliga namnet Mustafa, som stavas similärt men har ett annat uttal.
Att förlöjliga någons tilltalsnamn på ett sådant barnsligt sätt tyder enbart på Er egen inkompetens och naturligtvis Er egen missnöjdhet över Ert tilltalsnamn.
Det är besynnerligt att ni inte bågvats med större intelligens än så. Det är oerhört beklagligt.
Sedan att ni använder Er av en paradox i Ert devis är ännu vagare.

Tillsist har Vår frende en kommentar till Eder:
"Ni är ett patetiskt nazistsvin och en skam Moder Svea!"