tisdag 14 oktober 2008

Ahmed Hersi yttrar sig

Westerbotten har tidigare rapporterat om det omfattande fusket med anhöriginvandring av personer som säger sig komma från Somalia. Läs mer här

Västerbottens-kuriren publicerar idag en snyfthistoria med en kvinna som kallar sig Asha och säger sig komma från Somalia. Av artikel framstår det som om kvinnan flyttat från Somalia till en man från Somalia, sedan länge bosatt i Stockholm som hon gift sig med, (av kärlek eller för att komma åt de bidragspengar som regnar ner). De kom inte så bra överens och har därför separerat och kvinnan ska därför enligt migrationsverket åka tillbaka till sitt hemland.

Ahmed Hersi är ledare för Somalierna i Umeå. Han är folkpartist, på något sätt affilierad med "medborgarservice" och driver ett företag som har som affärsidé att åldrade invandrare skall slippa vårdas av svenskdjävlar och istället tas om hand av personer från sin egen etniska grupp.

Ahmed är upprörd över att kvinnan ska behöva betala sin egen hyra och att de sociala myndigheterna ej tar på sig kostnaden. Ahmed tycker även att kvinnan borde få gratis psykologhjälp och att migrationsverket muntligt ska berätta varför hon ej får stanna och inte bara skriftligt.

Artikel i VK

Inga kommentarer: