fredag 10 oktober 2008

Religiösa fanatiker vid SVT i Umeå

Att tokar i TV ger bra tittarsiffor är välkänt och något som gänget i Umeå som ligger bakom programmet "existens" tagit fasta på. Två religiösa fanatiker ska vara programledare i en serie som startar senare i höst. Man kände redan till att en av dessa utvalda fanatiker "Cherin Awad" inte var riktigt frisk, hon har nämligen intervjuats i programmet "existens" tidigare.

I detta program förespråkade hon att otrogna kvinnor skall stenas till döds!!!

Vilka sympatiska personer man väljer att anställa...

I likhet med andra religiösa fanatiker verkar de två programledarna man anställt inte vara de skarpaste trollen i skogen. Så här skriver en person som intervjuats av programledarna:

"de båda unga tjejerna ställde ett antal frågor som fanns i manus. När de blev osäkra, bröt den manlige producenten in med förslag på formuleringar och följdfrågor. Vid något tillfälle bröts intervjun för att de båda tjejerna behövde rådgöra med producenten om nya frågor. Under intervjun skickade också producenten fram lappar med nya, lämpliga frågor. Som ett slags sufflör, alltså. "

Westerbotten känner i dagsläget inte till vem den manlige producenten är och vilka inom redaktionen bakom existens som är att beteckna som ansvariga för att Cherin Awad anställts eller om SVT kommer gå ut med någon form av offentlig ursäkt...

Läs mer på denna blogg

Redaktionen bakom existens består av:
Per Melander,
Anna Lindman Barsk,
Magnus Selstam Jonsson,
Catharina Lidström,
Jonas Eriksson,
Eva Renström

Gunnar Hofverberg är projektledare. Den som har frågor bör i första hand kontakta Gunnar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Gunnar Hofverberg är den ansvarige som svarar på frågor.