lördag 6 december 2008

Umeå stadsförsamling anställer muslim

I Kalmaritiska lokaltidningen Östran står idag följande att läsa :

"Svenska kyrkan - Umeå stadsförsamling - önskar anställa en muslim på upp till 25% arbetstid 1 jan-30 juni nästa åt med mölighet till förlängning. Den kyrkligt anställda muslimen, som alltså ska vara troende, ska tillsammans med en pedagog och en präst möta elever i årskurs 7 för att visa på möjligheter att leva tillsammans i fred och frid, oavsett religion, kultur och etnicitet. Ungdomar ska få fördjupa sig i vad respekt innebär i ord och handling. Projektet genomförs på skoltid."

Umeå stifts tidigare kyrkoherde Håkan Holmlund gick i pension tidigare i höstas. Den tillträdande kyrkoherden Kenneth Nordgren utsågs i mars men kommer inte att tillsätta tjänsten förrän i januari. Det är sålunda något oklart vem som bör hållas ansvarig. Möjligen är det ett beslut på politisk nivå.

De västerbottniska lokaltidningarna rapporterade tidigare i veckan om att en 57-årig organisationsordförande misshandlat en organisationskollega på ett "politiskt möte".

Fria Nyheter har kunnat berätta (se här) att organisationen ifråga är "Islamiska föreningen i Umeå" så beteckningen "politiskt möte" kan verka något vilseledande...

Förmodligen tyckte inte Islamska föreningens ordförande att han fick tillräckligt med "respekt" av sin kollega och ville därför vara snäll och med "handling" lära honom att visa mer respekt. En naturbegåvning i att lära ut respekt alltså. Kenneth Nordgren, rekryteringsfrågan är löst.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Svenska Kyrkan är numera en politisk organisation, med en klar kulturmarxistisk agenda. Allt som skadar det västerländska samhället är bra. Att bjuda in islamska företrädare och låta dessa agera som förkunnare av fred och tolerans i den svenska kyrkans namn, är inte bara dumt, det är förräderi. Den ömsesidiga tolarans som eftersträvas kommer endast att resultera i att islam ytterligare stärker sin position. Nåja, tydligen har Svenska Kyrkan nya "vänner" varför jag och min familj hädanefter inte skall besvära densamma med mina åsikter eller skattepengar.

/ Tobias

Anonym sa...

När jag läste detta tidigare i höstas gick jag ur kyrkan och blev medlem i Sverigedemokraterna. Nu är måttet rågat och jag hoppas att fler svenskar gör slag i saken. För ett fritt, demokratiskt och stabilt Sverige! //Fredrik

Luther sa...

Nämen hörni!

Som vanligt är det unga män utan högre utbildning som uttalar sig okunnigt och främlingsfientligt. Vad är det ni hakar upp er på? Sverigedemokraternas främsta argument mot svensk invandring är ju att integrationspolitiken har misslyckats. Alltså måste invandringen minska tills dess att integrationen kommer ikapp. Svenska kyrkans nya grepp att anställa en muslim, går ju hand i hand med detta. Ökad förståelse mellan folk från olika kulturer och religioner, har aldrig lett till mer oroligheter. Däremot utanförskap och polarisering.

Alltså måste ni ha något emot muslimer...

...javisst ja. Jag är inne på en sida för unga manliga bonnläppar. Jag talar för döva öron.

Läs några böcker grabbar så kan vi prata sen. Och då menar jag inte Mein Kampf.