onsdag 10 december 2008

Uranjägare i Åsele med mera

Företaget Uranium Prospect har ansökt hos bergsstaten om att få leta uran i Åsele. (källa)

Landsförrädaren KG Abramsson går ut i Västerbotten Folkblad och propagerar för uranbrytning i Vilhelmina.

Kommunfullmäktige i Vilhelmina röstade nej till att ge företag rätt till uranprospektering i Vilhelmina, anledningen tycks främst ha varit att uranbrytning har negativa konsekvenser för miljön i gruvans närhet. KG tycks mena på att tillgången på uran på världsmarknaden i framtiden är osäker och att vi därför måste förbereda oss på att bryta malm själva. (VF:s artikel)

I Sorsele har en ung man blivit dömd för misshandel. Av följande mening att döma: "Men väl i köket på deras boende slog den ene till den andre i huvudet med ett dricksglas." kan man ana att det rör sig om ensamkommande. Verkar inte som om den dömde skall utvisas dock, vilket kan tyckas vara en självklarhet åtminstone om han inte vid tiden för gärningen beviljats PUT. (artikel)

Mot kommunfullmäktiges uttryckliga vilja har naturvårdsverket valt att sätta upp ett fjällområde inom Sorsele kommun på sin nationalparksplan. (källa)

I Boden tycks stamstriderna fortsätta. Den fjärde december fick polis tillkallas till centrala Boden för att tala med kombatanterna(källa). Tidigare på dagen hade polisen fått åka till en skola i Boden för att ta hand om kombatanter.(källa)

I Umeå har en rotvälsketalande man attackerat en kvinna som var ute för att rasta sin hund, men av någon anledning har lokalmedia valt att göra ett undantag och berätta vad de känner till om mannens etnicitet så bloggen har inte så mycket ytterligare fakta att tillägga.

Inga kommentarer: