onsdag 3 december 2008

AIDS-invandrerska?

Lokaltidningarna skriver idag (VK,VF) om en invandrare som anlitat sjukvården under uppgivande av falsk identitet (sin kompis). Kvinnan åkte och testade sig för en vad tidningarna betitlar "blodsmittesjukdom" som det visade sig att hon hade. Anledningen till uppgivandet av falsk identitet skall enligt kvinnan själv ha varit att hon saknade de sista fyra siffrorna i personnumret (när får man det? Får alla som har permanent uppehållstillstånd sina fyra sista siffror automatiskt? Saknade hon uppehållstillstånd?) och därför oroade sig för att behöva betala för vården.

Fria Nyheter visade häromdagen (se här) följande stapel över hur folk i Sverige HIV-smittas.
VK berättade häromdagen om en 57-årig ordförande för en politisk organisation i Umeå som åtalats för att ha misshandlat en kollega inom den politiska organisationen i samband med ett politiskt möte. Någon av bloggens läsare som sitter inne med mer info i ärendet?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Islamska föreningen i Umeå var det som bråkade lite..."Fredens religion" råkade ut för en liten olycka bara..inget att bry sig om.

Sedan undrar man ju varför det inte stod vilken förening det handlade om? Om det är stridigheter inom andra politiska organisationer brukar det stå ganska tydligt vilken det rör sig om.
Hmmm...konstigt det där...

Westerbotten sa...

Något vilseledande också att skriva "politisk förening" isåfall. "Religiös förening" eller något liknande vore väl isåfall mer korrekt...

Anonym sa...

Islam är i allra högsta grad politik så det var nog mer rätt än de avsåg....