torsdag 13 november 2008

Hagamannens överman dömd.

När Hagamannen greps valde Expressen att inom några timmar agera så här:

"På löpsedeln och förstasidan presenterades han med foto, förnamn och ålder. Inne i tidningen stod även efternamnet och namnet på den ort där han var bosatt. Hans yrke och arbetsplats angavs. Vidare fanns bild på bostaden samt en bild på den anhållne i vuxen ålder och en ungdomsbild. Tidningen publicerade också ett foto på mannen och hans sambo där den senares ansikte retuscherats bort."

Källa

Hagamannens enda konkurrent om titeln landets värsta serievåldtäktsman genom tiderna greps i juni 2008. Fortfarande har gammelmedia inte publicerat namn och bild på mannen trots att han precis som i fallet hagamannen åkte fast med hjälp av DNA-bevisning så det stod redan tidigt klart att man gripit rätt man. Denne man "smygaren" kallad dömdes idag i Göteborgs tingsrätt för fyra fall av grov våldtäkt och ett våldtäktsförsök till sluten psykiatrisk vård.

Än har jag inte sett en enda tidning publicera namn och bild på mannen trots att han är dömd och det gått närmare fem månader sedan gripandet. Bloggens läsare vet säkert redan vad det beror på.

Domen kan läsas i sin helhet hos Fria Nyheter.

Inga kommentarer: