fredag 28 november 2008

Rättvisepartiet byter ståndpunkt.

I augusti skrev Jan Hägglund i Västerbottens Folkblad (här):

"DE SOM FÖRSÖKTE tysta Sd-ledarna 5/8 i Umeå, genom visselpipor med mera, begick ett misstag"

Artikeln i övrigt antyder förvisso att det mest är av taktiska skäl Jan anser att man inte skall störa andra partiers torgmöten.

Nu tycks rättvisepartiet officiellt ha bytt inställning i mötessabotagefrågan. I senaste numret av sin tidning, offensiv (här), förnekar partiföreträdaren Kristofer Lundberg, årets pitebo 2003, i samband med mötesstörningar i Göteborg som rättvisepartiet deltagit i att det skulle vara odemokratiskt att störa sverigemokratiska torgmöten.

"Detta är demokrati i praktiken" säger Kristofer om störningarna.

Mötesstörarna bestod enligt GP främst av rättvisepartister och personer från iranska flyktingars riksförening. Sabotaget bestod bland annat i äggkastning, uppspelande av musik och skrän, till viss del understött av megafoner.

En och annan sten kastades också, sladden till högtalarsystemet drogs ut vid ett tillfälle och den flagga som sverigedemokraterna ställt upp bröts av.

mötesstörare i Brunnsparken

Årets pitebo 2003 hade megafonen med sig.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Strålande, blogginlägg! Fem stjärnor av fem möjliga!

Anonym sa...

Minus kommatecknet.*

Anonym sa...

Vill ni läsa en riktig slirande (r) så ta en titt på www.da.se och läs vad bidragsförsörjde Fred T tycker.
I likhet med ett par misslyckade figurer på s-info någon som alltid, utan undantag anser sig ha rätt.
Roande läsning är det och med flitigt användande av debatttekniken "filtrera sanningen" så att betydelsen blir tvärtom..
+S

Anonym sa...

Att ett parti till en början inte har samma åsikter men till slut enas om en ståndpunkt är väl också demokrati? Det är just vad RS tycks ha gjort.
RS står inte för stenkastning, äggkastning eller att bryta av flaggor. Den som var på plats kan tydligt se att föremål som kastades inte kom från RS:s del av demonstrationen.

Westerbotten sa...

Ja det är ju jättebra om RS nu är överens om att det är "demokrati i praktiken" att stå och skrika i megafon när partier med en annan syn på immigrationspolitiken håller torgmöte. Kul att ni nu har enats!!!